Felhasználási feltételek

Üzleti feltételek

Ezek a szavatossági és reklamációs feltételek a vásárlásra és a reklamáció érvényesítésére vonatkoznak webhálózatunkban Abctoner.hu. Ezek a feltételek pontosabban megjelölik és meghatározzák az eladó jogait és kötelezettségeit. Az eladó az Abctoner.hu webhálózat üzemeltetője. Camea SK, s.r.o., székhelye: Sabinovská 67/5065, 080 01 Prešov, Slovensko, IČO: 36468924, Adószámja: 2020008287, kontaktja: info@abctoner.hu, tel : 06 184 804 69.

Minden szerződési kapcsolat összhangban van a Szlovák Köztársaságra vonatkozó jogszabályaival. Ha a szerződő fél a fogyasztó, a kapcsolatok kezelve vannak a nem módosított üzleti feltételekkel a (40/1964 számú) Polgári törvénykönyvvel. Ha a szerződő fél nem a fogyasztó, a kapcsolatok kezelve vannak a nem módosított üzleti feltételekkel, az (513/1991) számú Kereskedelmi törvénykönyvvel, az összes módosítást beleértve.

 

Fogalmak meghatározása

Fogyasztói szerződés – adásvételi szerződés és egyéb szerződések, amelyen a szerződő felek egyik oldalán a fogyasztó és a másik oldalán a szolgáltató illetve az eladó áll.

Szállító/ eladó – az a személy, aki a szerződés megkötése és teljesítése során kereskedelmi vagy szakmai tevékenységet folytat. Ez egy vállalkozó, aki közvetlenül vagy más vállalkozók által termékeket vagy szolgáltatásokat nyújt a vevőnek.

Vásárló/ fogyasztó – az a személy, aki a szerződés megkötése és teljesítése során nem folytat kereskedelmi vagy szakmai tevékenységet. Ez egy természetes vagy jogi személy, aki termékeket vásárol vagy szolgáltatásokat használ fel más célokra, mint amilyen a vállalkozás ezekkel a termékekkel és szolgáltatásokkal.

Vevő/ fogyasztó – az a személy, aki a szerződés megkötése és teljesítése során kereskedelmi vagy szakmai tevékenységet folytat.

Ha a vevő a fogyasztó, a javaslat az adásvételi szerződés megkötésére a weboldal, ahol a szállító a terméket kínálja. Az adásvételi szerződés ezen az úton keletkezik: a megrendelés elküldésével a vevőknek – fogyasztóknak és a megrendelés elfogadásával a szállító oldaláról. Ezt a beérkezett megrendelést a szállító azonnal megerősíti a vevőnek, tájékoztató e-mail formájában, a megrendelésben megadott e-mail címre. Ennek az igazolásnak nincs befolyása az adásvételi szerződés keletkezésére. A megkötött szerződést (beleértve a megállapodott árral) csak a felek kölcsönös megállapodásával vagy jogi okok miatt lehet módosítani vagy megszüntetni.

Ha a vevő nem a fogyasztó, a javaslat az adásvételi szerződésre a vevő által elküldött termék megrendelés. Az adásvételi szerződés megkötött abban a momentumban, amikor kézbesítve van a vevőnek az eladó egyetértése az ő javaslatával kapcsolatban.

 

Tájékoztatás a szerződés megkötéséről és az üzleti feltételekről

Az adásvételi szerződés megkötésével a vevő igazolja, hogy megismerkedett ezekkel az üzleti feltételekkel és a reklamációs feltételekkel, és hogy egyetért velük. Ezekre az üzleti és reklamációs feltételekre a megrendelés lebonyolítása előtt a vevő eléggé figyelmeztetve van és lehetősége van ezekkel megismerkedni. Ezek az üzleti és reklamációs feltételek alkotják a megkötött szerződés fő részét.

A szerződés szlovák nyelven van megkötve, ha nem akadályozzák a körülmények az eladó és a vevő oldalán. A szerződést meg lehet kötni más nyelven is abban az esetben, ha mindkét oldalnak az érthető. A megkötött szerződést az eladó archiválja a sikeres teljesítése miatt és nem hozzáférhető harmadik személyeknek. Az információk egyértelműek az egyes technikai lépésekről, ami a szerződés megkötéséhez vezetnek a mi internetes üzletünkben a megrendelési folyamat által, a vevőnek lehetősége van a saját megrendelése elküldése előtt ezeket ellenőrizni és esetleg kijavítani. Ezek az üzleti feltételek, ugyanúgy, mint a reklamációs feltételek fel vannak tüntetve az internetes üzletünk weboldalán és így lehetővé teszi az ő archiválásukat és sok szorításukat a vevők által.

 

Termék

Az internetes üzlet Abctoner.hu olyan termékeket kínál és szolgáltat, ami a Szlovák Köztársaság területén van gyártva vagy csak hivatalos utak által van behozva (ez azt jelenti hogy Szlovákia részére a gyártóktól vagy a hivatalos forgalmazóktól). Mindegyik termék a gyártók által Szlovákiára van szabva.

 

Ár

A termék ára a szállító internetes üzletében van feltüntetve az Abctoner.hu címen vagy e-mailben, ami a termék megrendelését igazolja.

Az árak érvényesek a megrendelés idejében és véglegesek, azaz Áfával vannak feltüntetve, vagy tartalmazzák az összes adót és díjat, amit a fogyasztónak muszáj kifizetnie a vásárolt termékért. A vevőnek lehetősége van a megrendelés lebonyolítása előtt megismerkedni azzal a ténnyel, hogy milyen hosszan marad az ajánlat vagy az ár érvényben.

Az árak, amik az Abctoner.hu internetes üzletben vannak kínálva, kizárólag csak a megrendelésekre érvényesek, amik az Abctonery. sk internetes üzlet által vannak generálva.

Kivételes szituáció: az a termék, ami ezzel a fogalommal van megjelölve hogy „megkérdezésre“, lehetséges, hogy a váratlan üzleti feltételek változásai miatt vagy a termékszállító változásai miatt a szlovák piacon, váratlanul és drámaian megváltozhat a termék ára vagy a termékszállítási lehetősége.

Az a termék, ami így van megjelölve, a hozzáférhetőségét a vásárló megkérdezéssel ellenőrizheti ezen az e-mail címen: info@abctoner.hu, az adásvételi szerződés csak a kölcsönös e-mail kommunikáció által keletkezik, ahol a felek akarata van kifejezve az adásvételi szerződés megkötésére a kölcsönösen elfogadott feltételek által.

 

Fizetési feltételek

Az összes küldeményért a megrendelő előre fizet (Banki átutalás) vagy a termék átvételekor készpénzben (utánvétellel).

A szerződő üzleti partnerekkel a szállító elküldi a megrendelt terméket a számlára. A számlák kifizetése és a többi feltételek individuálisan van megegyezve.

 

Szállítás

A megrendelt termékek szállítására az Abctoner.hu internetes oldal csak a megbízható és bizonyított szállítókat használja, legtöbbször a Szlovák Postát és GLS futárszolgálatot.

A szállítás árjegyzékét beleértve az összes feltételt és pótdíjat megtekintheti ezen az oldalon: www.abctoner.hu/szallitas-lehetosegek/.

 

Szállítási feltételek

A vevő előre tájékoztatva van a kínált termékek aktuális raktári hozzáférhetőségéhez. A kínált termékek túlnyomó többsége raktáron vannak és fordulattal vannak kiszállítva. A megrendelés igazolása előtt az internetes oldal pénztárjában a vásárló tájékoztatva van a várható szállítás időpontjáról.

A beérkezett megrendelések (15:30 – ig) expediálva vannak már a megrendelés napján. Előfordulhat, hogy a gyors árukészlet fordulata miatt a kiválasztott termék már nincs raktáron. Ezért a kivételes helyzetért az Abctoner.hu internetes üzlet előre elnézést kér Öntől.

A vásárló nyomon tudja követni a megrendelés állapotát az internetes üzletünk Abctoner.hu oldalán és a GLS futárszolgálat vagy a Szlovák Posta oldalán.

A szállító elküldi a megrendelt terméket a megrendelésben feltüntetett címre.

Ha a szállító nem képes betartani a szállítás határidejét, megegyezhet a vevővel egy másik szállítási határidőben. Ebben az esetben a vevőnek joga van felmondani a szerződést.

 

Reklamáció

A vevő, aki nem a fogyasztó köteles azonnal a fuvarozónál reklamálni a hiányos szállítást (csomagok száma) és a küldemény fizikai sérülését. A megállapított szállítási hibáknál a vevő köteles a fuvarozóval együtt kiállítani a protokollt.

Külső csomagoláson ért kár esetén a vevő köteles a fuvarozóval együtt kicsomagolni a küldeményt és ellenőrizni a kiszállított termék fizikai állapotát. A megállapított szállítási hibáknál a vevő, aki nem a fogyasztó köteles a fuvarozóval együtt kiállítani a protokollt.

Ha a fuvarozóval nem lesz kiállítva a protokoll a fent leírt módon, a szállító nem fogja elfogadni a reklamációt a hibákról és a hiányosságokról, amik a szállított terméken keletkeztek a fuvarozó hibája vagy hanyagsága miatt. Javasoljuk a vevőnek nem átvenni a sérült küldeményt és erről a tényről haladéktalanul tájékoztatni az Abctoner.hu internetes üzletet.

A küldemény esetleges hiányosságait a teljesség szempontjából a vevő (aki nem a fogyasztó) köteles haladéktalanul reklamálni, legkésőbb a következő munkanapon a küldemény átvételétől.

A vevőnek, aki a fogyasztó, ugyanolyan eljárás ajánlott, és így elkerülhetőek a konfliktusok arról, mikor keletkezett a hiba a terméken. Az alábbi tanács megszegésével a fogyasztónak nem keletkezhet semmilyen kár a jogain, főleg jogán a reklamációt érvényesíteni.

 

Garancia

Az Abctoner.hu internetes üzlet a szállított termékre garanciát nyújt a törvény által  meghatározott 24 hónapos időszakban.

A fogyasztási anyagra csak abban az esetben lehet érvényesíteni a reklamációt, ha a fogyasztás mértéke a toner vagy a tintapatron töltettében nem haladja meg a 10% - ot. Más esetekben természetesen a reklamáció nem kizárt, de mindig abból indulódik ki (amíg nem mutatja ki az ellenkezőjét), hogy a vevő a fogyasztási anyagot használta akkor is, ha bár az kimutatatta a hibát, és mint ilyent azonnal nem reklamált azután, amikor ezt észrevette. A fogyasztási anyag más hibáit (ami nem befolyásolja a nyomtatási minőséget) akármikor érvényesíteni lehet az elfogyasztott töltettől függetlenül. A fogyasztó jogai a reklamáció érvényesítésénél egyáltalán nincsenek érintve.

 

A szerződés elállásától való jog

A tintapatronok és tonerek az eredeti csomagolás felbontása után nagyon gyorsan romlandóak. A vevőnek joga van akármilyen indoklás nélkül visszaadni a felbontatlan tintapatronokat és tonereket, mégpedig 14 napon belül a küldemény átvételétől. Így csak azokat a terméket lehet visszaadni, amelynek használhatósága (a címkén van megjelölve a gyártó által) minimum 6 hónap, és ez csak sértetlen és kibontatlan, eredeti csomagolásban.

Összhangban a Polgári Törvénykönyvvel a vevőnek (aki nem a fogyasztó) joga van elállni az adásvételi szerződéstől 7 napon belül a termék átvételétől akármilyen indoklás és szankció nélkül. A vevő, aki nem a fogyasztó, nem tudja ezt a jogát érvényesíteni. Ez a jog nem szolgál elsősorban, mint a termék reklamációjának megoldási módja. A vevő megvalósíthatja ezt a jogát úgy, hogy kifejezi akaratát elállni a szerződéstől és ezt kézbesíti az eladónak legkésőbb 7 napon belül a termék átvételétől. A terméket kézbesíteni lehet személyesen vagy elküldeni saját költségen belül valamelyik fuvarozó által (például Szlovák Posta). Abban az esetben, ha a fogyasztó úgy dönt, hogy eláll a szerződéstől, javasoljuk teljesíteni ezeket a feltételeket:

  • Nyomtatókat és a fénymásolókat csak a teljes tartozékkal lehet visszaadni, amiben nem volt betetelítve semmilyen töltet;
  • Nyomtatott tölteteket és tonereket amik nyomtatókkal voltak kiszállítva, muszáj a visszaadásnál visszaadni az eredeti csomagolásban;
  • A terméket, amennyire lehetséges az eredeti csomagolásban kell visszaadni.

Ha ezek a feltételek nincsenek teljesítve a fogyasztónak nem keletkezhet semmilyen kár a jogán, elállni a szerződéstől. Az eladó kérheti a fogyasztó irányában teljesíteni az esetleges kártérítést a visszaadott termék értékcsökkenése miatt, amennyiben ilyen értékcsökkenés károsítja a kézbesített terméket vagy a termék nem volt kézbesítve annak teljes állapotában. Az esetleges kártérítésnél nincs érintve a fogyasztó joga a szerződés elállásától akármilyen szankció nélkül.

Az eladónak joga van csak a ténylegesen felmerült költségeket, amik összefüggnek a termék visszaküldésével megtéríteni, és továbbá az eladó köteles visszaadni a fogyasztónak a kifizetett összegeket legkésőbb 30 napon belül a szerződés felmondásától.

A fogyasztó nem bonthatja fel a szerződést:

  • a kiszállított termékre, ami módosítva van a vevő kívánságai alapján vagy az ő személyére vagy a termékre, ami nagyon gyorsan romlandó, használt vagy elavult;
  • a kiszállított audiós és videós felvételekre és számítógépes programokra, amennyiben a vevő megsérti az eredeti csomagolásukat.

 

A pénz visszaküldése

A pénz legkésőbb 30 napon belül vissza van adva a vevő tényleges nyilatkozata után. A nyilatkozatban, amiben kifejezi akaratát elállni a szerződéstől, kérjük, tudassa velünk, hogy milyen módon szeretné a pénzt visszakapni. A termék visszaküldésénél ajánlott a szállítót informálni, és így elkerülni az esetleges félreértéseket. Abban az esetben, ha a termék vissza lesz küldve előzetes megállapodás nélkül, a pénzösszeg el lesz küldve a küldeményen megadott címre.

A szállító fenntartja magának a jogát elállni a szerződéstől abban az esetben, amennyiben egyértelműen nyomdahibáról van szó a termékek katalógusában, az ár vagy a termék leírásánál.