Hogyan kell tárolni a tintapatronokat?

Jakub Geci posted this on 2019. okt. 3.

A patront mindig függőlegesen tárolja (például úgy, hogy alul helyezkedjen el a nyomtatófej), csak úgy mint ahogy a nyomtatóba is illesztené.
A szállítás során a patron összerázódhat, és ezáltal a levelő amely általában a a patron felső részen helyezkedik el letolódhat az aljára.
Ha a patront függőlegesen tárolja, a tinta szabadon mozoghat. A levegő a patron felső részébe száll, így a tinta szabadon áramlik, légbuborékok nélkül.
Ha közvetlenül a csomag átvétele után telepíti a patront, problémát észlelhet a nyomtatás minőségével. A tinta leülepedése érdekében egy éjszakán át ne használja a patront, próbálja meg másnap.
Az új nyomtatópatron első használatakor mindig győződjön meg arról, hogy eltávolította a védőkapcsot (ha van ilyen a nyomtatófejen) és a védőszalagot a nyomtatófejről.
Az új patronok behelyezése után a nyomtató automatikusan futtatja a nyomtatófej tisztító programot. Ha azonban a nyomtatási minőség nem olyan, mint amire számított, akkor indítson el egy másik nyomtatófej tisztító programot a nyomtatón.

Categories: Product Questions