6 mítusz a nyomtatókról és töltőanyagokról

Megpróbáltunk önöknek felfedni a néhány leggyakoribb mítuszt, itt összegyűjtöttük őket. Mikor rájőnek az igazságra, amely ezek a mítoszok mögött rejtőznek, megértik, miért kell óvatosnak lenni, vagy egyszerűen figyelmen kívül hagynia őket. A következő pontokban néhány hamis állítást cáfolunk meg, hogy segítsünk megtakarítani az Ön idejét, pénzét, illetve a nyomtatójával és töltőanyagaival kapcsolatos felesleges problémákat.
Mítosz: „Ha a készülék jelzi, hogy a tintapatron hiányzik a nyomtatóból, akkor érdemes lenne abbahagyni a nyomtatást.“
A nyomtató időben megjeleníti a tintapatron hiányát, jelzi üzenetként, azaz jóval azelőtt, hogy a tintaszint kritikusan alacsonyan lenne. A legtöbb nyomtató új kazetta cseréjét igényeli, és e-miatt jelzi a készülék, de valójában a szükséges nyomtatáshoz még bőven maradt elegendő tinta a patronban. Ez azonban zavaró lehet a felhasználó számára. Amennyiben szeretne megtudni többet, hogy az Ön konkrét nyomtatója előre jelzi-e a korai tintahiányt, javasoljuk, hogy folytassa a nyomtatást még az üzenet megjelenése után – mivel megtörténhet, hogy meglepődik azon, hogy még hány hibátlan másolatot tud előállítani a nyomtatójával. Mindig legyen kéznél egy új kazetta, de a régit ne cserélje le, amíg nem állapítható meg, hogy a nyomtatás minősége hanyatlani kezd.
Mítosz: „kizárólag olyan kazettákat kell használni, amelyeket a nyomtató gyártója állított elő.“
Sok nyomtatógyártó azt állítja, hogy az alternatív kazetták használata rossz minőségű kimenetet vagy akár tartós károsodást okozhat a nyomtatóban. Még ha egyes szállítók aggódnak is az ilyen típusú patronok gyártásától, ez nem feltétlenül jelent visszalépést. . A megbízható kereskedők akik minőségi garanciát vállalnak, képesek olyan nyomtatást produkálni amelyek hasonlíthatnak az eredeti kazetták minőségéhez, vagy akár jobbak is lehetnek. Jól elkészített alternatív töltőanyagok ugyanolyan kompatibilitással és minőséggel rendelkeznek, mint az eredeti töltőanyagok.
Mítosz: „Az OEM (eredeti) kazetták nagyobb nyomtatási hozamot eredményeznek, mint az alternatív kazetták.“
Ne habozzon alternatív kazettát vásárolni tőlünk. Ezáltal nemcsak olyan nyomtatási minőséget érhet el, amely összehasonlítható az eredetivel, hanem a nyomtatási hozamot sem kell feláldoznia. Az ABCtoner az ISO protokolt ugyanúgy betartják, mint maguk a nyomtatógyártók, és minden festékkazettát és tintátpatront személyesen ellenőrzünk, mielőtt elhagynák a raktárunkat. Némelyik utángyártott kazetta akár magasabb nyomtatási hozamot garantál. Ezt úgy érik el, hogy a kazetta több tintával vagy festékporal van ellátva a gyártási / felújítási folyamat során. Ahogyan a PC World kereskedelmi lánc is állítja: „tesztjeink azt mutatják, hogy az „alacsonyabb szintű” harmadik féltől származó összes tinta több nyomtatást eredményezett egyetlen kazettán – és ráadásul kevesebbe került ...”
Mítosz: „A nyomtatóhoz használt alternatív kelléganyagok érvényteleníthetik a készülék garanciáját.“
Néhány ügyfél úgy véli, hogy az olyan nyomtatókazetták használatával, amelyeket a nyomtatóvállalaton kívül harmadik fél álltal állítottak elő, érvénytelenítheti a nyomtató garanciáját, és ezáltal okozhatja a készülék meghibásodását. Azonban ez nem igaz. Az Ön döntése, hogy alternatív termékeket használ-e, vagy harmadik fél által gyártott nyomtatókazettát. Ha a termékre van garancia, akkor a „Magnuson-Moss garancia törvény” (angolul: Magnuson-Moss Warranty act) szerint jogi védelem alatt áll, és a garancia igénylése nem tagadható meg pusztán azért, mert alternatív kazettákat használ. A gyártónak olyan garanciális feltételeket kell meghatároznia, amelyek összhangban vannak ezzel a törvénnyel.
Mítosz: „Az alternatív töltőanyagok alacsony minősége a hibás nyomtatókazetta eredménye.“
Az emberek gyakran úgy vélik, hogy a fakuló nyomtatások, csíkok és foltok a hibás kazetta, vagy a tinta hiánya miatt jelentkeznek. Azonban ez nem mindig így van. Mielőtt automatikusan arra következtetnénk, hogy a kazetta hibás, mert a véglet minősége rossz, próbálja meg a kazettafej tisztítás funkcióját bekapcsolni a nyomtatóban. Ezzel a funkcióval lehetősége van a beszorult tintát utólag kinyomtatni, ami gátolhatja a rendeltetésszerű nyomtatást. Ha hasonló problémákkal találkozik egy patron esetében, próbálja meg előre-hátra mozgatni. Finom mozdulatokkal a patront egyenletesen eloszthatja, ami az egyik végén ragadhatott meg a kazettán. Ha a nyomtatási nehézségek fennállnak, kérjük, lépjen kapcsolatba vállalatunk segítségnyújtó osztályával, és szívesen segítünk megoldani ezt a problémát.
Mítosz: „Az alternatív töltőanyagok rövidebb élettartammal rendelkeznek.“
A minőségi alternatív töltőanyagok élettartama ugyanolyan vagy akár hosszabb is lehet, mint a nyomtatógyártó által készített eredeti töltőanyagoké. Az alternatív töltőanyagok piaca jelentősen megváltozott azoktól az időktől kezdve, amikor alacsony minőségű és pontatlanok voltak. Ma már számos megbízható gyártó létezik, akik magas minőségi standardokkal készítenek alternatív töltőanyagokat. Néhány ilyen gyártó annyira biztos a termékeik minőségében, hogy versenyképes garanciát kínálnak, amely versenyezhet az eredeti töltőanyagok gyártóinak garanciájával. Minőségi alternatív töltőanyagok választásával jelentős pénzt takaríthat meg anélkül, hogy a nyomtatás minőségét felkéne áldoznia. Az alternatív töltőanyagok használatának előnye nemcsak a pénzügyi megtakarításban rejlik, hanem pozitív hatása van a környezetre is. Fontos megbízható beszállítót választani, aki betartja a minőségi és garanciális feltételeket - tehát minket. 😉