Gyakorlati tippek a nyomtatók fogyasztásának megtakarításához.

Olyan korban élünk, amikor a nyomtatók otthonaink és irodáink mindennapos részét képezik, ugyanakkor az emelkedő árak idejét éljük, csakúgy, mint az élelmiszer vagy az energiaköltségek is növekednek, és összefügghetnek a dokumentumok nyomtatásával, amelyekre általában szükségünk van. Vannak azonban néhány egyszerű és praktikus módszerek a fogyasztás megtakarítására a nyomtatás során. Ebben a cikkben összeválogattunk néhány hasznos tippet számotokra, amelyek segítenek pénzt megtakarítani, és egyben megvédeni a könnyezettedet.

Válazd ki a megfelelő betűtípust

Első pillantásra jelentéktelen részletnek tűnhet, de még ilyen apró változtatás is segíthet a megtakarításban, mivel a különböző betűtípusok eltérő mennyiségű tintát használnak. A megtakarításhoz olyan betűtípust válasszon, amely tinta- és megtakarításra optimalizált, és egyben figyeljen a tintahasználat csökkenésére. Például az Arial az egyik legnépszerűbb betűtípus, de akár 27%-kal több tintát használ mint például a Calibri, a Century Gothic vagy a klasszikus Times New Roman.

TIPP: A Garamond, a Courier és a Times New a leggazdaságosabb, gyakran használt betűtípusok közé tartoznak a római vagy századi gótika. Ha pénzt szeretne megtakarítani, kerülje az olyan betűtípusokat, mint az Impact vagy a Cooper Fekete - a legkevésbé gazdaságosak közé tartoznak.

Tartsa a nyomtatót jó állapotban

Az elakadt nyomtató vagy a piszkos nyomtatófejek a patronok, tinták szivárgását okozhatják, vagy ami még rosszabb a nyomtató meghibásodását okozhatja. Ezért javasoljuk a rendszeres karbantartását.
Ha már van egy régebbi, több mint 5 éves nyomtatója, érdemes elgondolkodni a cseréjén, mivel a mai nyomtatók megkönnyítik a munkáját. Vezeték nélkül tudnak csatlakozni az otthoni hálózathoz, nyomtatási feladatokat fogadni a telefonról, vagy akár kommunikálni. De mindenekelőtt gazdaságosabb fogyasztással bírnak.

Vásároljon nagyobb mennyiségben

Ahhoz hogy jelentősen megtakarítsanak nem kell egyszerre egy-két patronnál többet vásárolni, ha előre terveznek. Néhány patronunk kapható XXL vagy akár XXXL méretben, aminek köszönhetően egyszerre több tölteléket kap kedvezménnyel a vásárláshoz, minthogy két kisebb kazettát vásárolna. Kínálatunkban előnyös kettős vagy gyűjtőcsomagokat is talál, amellyel spórol, több terméket vásáról. Így általában kevesebbe kerül egy gyűjtőcsomag vásárlása egységnyire, mint az utántöltők egyenkénti vásárlása. Amellett, hogy a "multipackok" anyagilag előnyösebbek, a szállítást is megspórolja, hiszen nem kell olyan gyakran megrendelnie az akciós csomagokat, mint például, ha csak magát a festéket rendelnék meg. Ráadásul 16 000 Ft feletti vásárlás esetén ingyen kapja.

TIPP:
HP 106A W1106A XXL
Canon 045H - Teljes készlet

A kimenet optimalizálása

Előfordulhat, hogy a nyomtató néhány alapértelmezett funkciója, mint például a nyomtatási felbontás a lehető legjobbra van állítva, még akkor is, ha nincs rá szüksége. Ezért javasoljuk, hogy rendszeresen ellenőrizze a nyomtatási minőségi beállításokat, és válassza ki azt a lehetőséget, amelyik leginkább megfelelő a nyomatója számára. Amennyiben például fényképeket vagy reprezentatív anyagokat szeretne nyomtatni, állítsa be a nyomatási funkciót a legjobb minőségre, de ha rendes irodában használják, és nem kell a legjobb minőségben nyomtatnia, akkor csökkentse a minőségi nyomtatási beállításokat, és így a tintát, illetve pénzét takaríthatja meg.

TIPP: Tudta, hogy sok fekete-fehér nyomtatási feladat nem csak fekete tintát használ? Amennyiben nem adja meg a „csak szürkeárnyalatos” értéket, a nyomtatója jobb minőséget biztosíthat, ahogyan is igazán szüksége van rá. A színeket nem igénylő munkákhoz kapcsolja ki ezeket a patronokat a keretben nyomtatási beállítások.


Még egy TIPP a végére

Nem zavarja a kisebb szövegrész? Így nem, ne csak tintát, hanem papírt is megtakaríthat ezzel a tippel. Nyomtasson laponként több oldal. Ez egy egyszerű beállítás a nyomtatási beállításokban, ahol beállíthatja, hogy több oldalt helyezz el egy lapra.